Üniversite eğitimlerini yeni tamamlayan Oğuz Çetinkaya, Kutluay Berber, Kazım Alper Özçelik ve Cansever Kurnaz isimli gençler Aydın’ın Ortaklar ilçesinde kurdukları çiftlikte doğal köy yumurtası üretiyor. Toplam 2200 tavuğun bulunduğu çiftlikte günde ortalama 2000 yumurta elde eden girişimcilerin çıkış noktası ise konvansiyonel üretim metotlarının aksine geleneksel yöntemleri sürdürmek..
TAVUKLAR KAPALI ORTAMDA DEĞİL, SERBEST
Üretilen yumurtaların tanesini 50 kuruştan satan genç girişimciler, kapasitelerini artırmayı ve gezen tavuklardan elde ettikleri doğal yumurtayı daha geniş kesimlere ulaştırmayı hedeflediklerini söylüyorlar. Doğal yöntemlerle yumurta üretme fikrinin üniversitede okurken oluştuğunu söyleyen Kutluay Berber, “Amacımız tavukları doğal ortamlarında tamamen serbest bırakarak doğalarına uygun şekilde yetiştirmek ve elde ettiğimiz yumurtaları da bu esasa göre doğal olarak pazara sunmak… Beklediğimizden fazla ilgi gördük. Amacımız kapasitemizi artırmak. Çiftlikte gezen güçlenen tavukların yumurtaları çok daha besleyici. Özlediğimiz köy yumurtası tadını müşterilerimize sunmak amacımız” diye konuştu.
Lohman cinsi tavuklardan ürettikleri yumurtaların doğal olduğunu söyleyen Oğuz Çetinkaya “ Yumurtalarımız tamamen doğal. Tavuklarımız 10 dönüm arazi içinde geziyor. Tavuklarımızı kapalı alanda tutmuyoruz. İşe krediyle başladık. Yaptığımız iş yorucu fakat işimizi çok seviyoruz. Didim’e, Kuşadası’na, Efeler’e, Selçuk’a, Söke’ye kadar yumurta gönderiyoruz. Çiftliğimizi tamamen kendi çabalarımızla kurduk, çok çalıştık” dedi.